14.05.2024

Camion încărcat cu 9.900.000 de țigarete nedeclarate la controlul de frontieră, descoperit la Turnu Măgurele

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Turnu Măgurele - Direcția Regională Vamală Craiova, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, au descoperit cantitatea de 9.900.000 țigări, fără marcaje fiscale, într-un camion înmatriculat în Bulgaria, care circula pe ruta Turcia – Polonia. Țigările au o valoare estimativă de 13.612.500 lei, iar șoferul nu a prezentat pentru acestea niciun document de provenienţă.

 

În data de 12 mai 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Turnu Măgurele - Direcția Regională Vamală Craiova, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, au efectuat mai multe controale specifice, în baza analizei de risc.

Ca urmare a acestor controale au descoperit într-un camion înmatriculat în Bulgaria o cantitate impresionantă de țigarete nedeclarate și fără timbru fiscal.

Camionul era condus de un cetățean bulgar și, potrivit documentelor prezentate, transporta motoare din Turcia, cu destinația Polonia. Acesta a declarat faptul că este angajatul firmei de transport și nu are cunoștință despre existența țigaretelor.

Camionul și bunurile descoperite au fost duse la sediul Biroului Vamal de Interior Olt, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 9.900.000 de țigarete (495.000 de pachete), estimate la o valoare de 13.612.500 lei.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali,  ansamblul rutier a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Teleorman, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

[ANAF] [ANAF]
vezi toate știrile