25.02.2022

Comunicat de presă 25.02.2022

În contextul evoluției situației de securitate din Ucraina, Autoritatea Vamală Română în colaborare cu celelalte structuri cu competențe de control la frontieră, a luat măsuri organizatorice pentru asigurarea numărului de personal vamal necesar, în eventualitatea creșterii fluxului de mărfuri și călători.

Autoritatea vamală cooperează permanent cu celelalte autorități cu competențe de control la frontieră pentru a răspunde amenințărilor și riscurilor în mod eficient.

În prezent, în toate birourile vamale situate la frontiera externă a României cu Ucraina și Republica Moldova situația este stabilă, autoritatea vamală efectuând controalele specifice în conformitate cu legislația vamală unională și națională.

Un grup de coordonare operativă monitorizează de la nivelul central al autorității vamale situația din birourile vamale de frontieră și dispune măsurile necesare de suplimentare a personalului vamal în vederea întăririi controalelor și totodată a fluidizării traficului.

De asemenea, a fost identificat personalul vamal disponibil a fi relocat în regim de urgență către frontiere, dacă situția o va impune.

Aceste măsuri vizează creșterea gradului de securizare a frontierei externe a UE și creșterea capacității de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere.

Precizăm că personalul vamal contribuie în mod permanent la asigurarea siguranței cetățenilor și garantarea securității și siguranței Uniunii Europene și a cetățenilor acesteia.

vezi toate știrile