21.02.2024

Încălțăminte contrafăcută în valoare de 1.300.000 lei, reținută de inspectorii vamali

Încălțăminte contrafăcută în valoare de 1.300.000 lei, reținută de inspectorii vamali

 

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 500 perechi încălțăminte de damă. Încălțămintea are o valoare totală de aproximativ 1.300.000 lei și a fost descoperită ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în România.

 

În data de 20 februarie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în România.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 500 perechi încălțăminte de damă, susceptibilă de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca Alexander Mcqueen. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.300.000 lei.

În conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.

[ANAF] [ANAF]
vezi toate știrile