24.11.2023

Întrevederea Președintelui Autorității Vamale Române cu Ambasadorul Republicii Moldova la București

Autoritatea Vamală Română va suplimenta personalul din punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova pentru a fluidiza traficul și a face față fluxului mai mare de călători din perioada sărbătorilor de iarnă

Președintele Autorității Vamale Române, Ion Cupă, a avut vineri o întrevedere cu Excelența Sa Ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă, la care a participat și Lucia Mursa, consilier pe aspecte economice și comerciale în cadrul Ambasadei.

Discuțiile s-au axat pe identificarea de noi soluții eficiente, în special pentru procesarea cât mai rapidă a fluxurilor de mărfuri și mijloace de transport la frontiera de stat româno-moldoveană.

Partea română a dat asigurări că în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi sporite efectivele de lucrători vamali, astfel încât să fie un trafic fluid la toate punctele de trecere a frontierei, în condițiile în care intrările și ieșirile din această perioadă sunt mult mai mari decât în restul anului.

Președintele AVR, Ion Cupă, a arătat că autoritățile vamale din cele două state derulează mai multe proiecte comune, unele aflate deja în stadiu avansat.

În cadrul discuțiilor, Excelența Sa Ambasadorul Republica Moldova în România a mulțumit Autorității Vamale Române pentru organizarea vizitelor de studiu, cu sprijinul instrumentului TAIEX, în domeniul gestionării măsurilor tarifare, scutiri de drepturi de import și contingente, clasificare tarifară și originea mărfurilor.

Președintele Autorității Vamale Române a reiterat importanța deosebită pe care o acordă pregătirii profesionale a inspectorilor vamali atât pentru punerea în aplicare, în mod corect și coerent, a legislației comunitare și naționale, cât și pentru efectuarea eficientă și eficace a controalelor vamale.

La finalul întrevederii a fost apreciat parteneriatul Autorității Vamale Române cu Serviciul Vamal al Republicii Moldova și a fost agreată continuarea dezvoltării acestuia pentru acționarea coordonată și mai eficientă în fața provocărilor actuale. Președintele AVR a subliniat că autoritatea vamală face toate eforturile pentru a sprijini, în limitele competențelor, Republica Moldova să avanseze pe calea sa europeană.

 

[ANAF] [ANAF]
vezi toate știrile